Aplikacija koja javlja kada vas netko makne s Facebook friend liste

My Facebook friends Je li vam se kada dogodilo da na svom News feedu vidite neku vijest postanu s nekog imena za koje niste čuli. U prvi tren ste vjerojatno bili zbunjeni no onda je logika učinila svoje i shvatili ste kako je vjerojatno netko od vaših prijatelja promijenio ime. Pomalo iritantno, ali rješenje je tu. Više ne morate klikati i mantrati aha Perica Djetlić je Petar Horvat već dozvolite da aplikacija dvojice studenata elektrotehnike iz Osijeka to prati za vas, a vama samo šalje obavijesti o promjenama. Ali to nije sve!

Namjerno nismo htjeli početi blog post s onim zbog čega će zapravo većina od vas koristiti ovu aplikaciju, a to je njen feature koji će vam javiti kada vas netko od prijatelja – makne s liste. Ako imate puno prijatelja i ne vodite statistiku jedino što možete primijetiti je smanjenje broja prijatelja i nadati se da nije netko vama važan. Ići kopati tko je to bio bi zaista bilo opsesivno i netko bi to mogao dobro iskoristiti za sociološka istraživanja na temelju Facebooka.

Zato su Vedran Vučetić i Josip Šokčević razvili aplikaciju koja će vam poslati mail kada vas netko makne s liste prijatelja obavještavajući vas tko je učinio takvo božesačuvaj nedjelo. Nažalost, app ne radi retroaktivno pa će tako početi bilježiti stanje tek od trenutka prve prijave s Facebook connectom u aplikaciju. Programeri iz Osijeka ne čuvaju vaše lozinke niti mailove, a možete im se odužiti posjetom weba koji vode Tehnofobija.com. Dvije napomene za kraj, aplikacija je još bugovita pa spajanje s Facebookom ne uspijeva iz prve te drugo, koristite ju na svoju vlastitu odgovornost, ne kaže stara izreka bezveze kako je neznanje blaženo. Za sve hardcore ljubitelje istine koja je tamo vani, kliknite ovdje za MyFBfriends.info.

Također, nakon što dopustite aplikaciji pristup vašoj listi prijatelja otiđite u postavke privatnosti i dolje lijevo kliknite na “Uredi svoje postavke za korištenje aplikacija, igri i web stranica” te maknite bespotrebne dozvole koje ste dali poput – Pristupi mojim podacima i kada ne koristim aplikaciju i drugo. Već kad ste tu pogledajte i postavke za druge aplikacije, vidjet ćete kako neke imaju dozvolu čitanja vašeg Inboxa i svega ostaloga što sharate na Facebooku pa ako baš niste ekstrovert bilo bi uputno maknuti te dozvole.

Reci svoje:

Leave a Reply

Your email address will not be published.